Onderzoek

Motorschade

Sinds de opstart van J&V Services staan wij bekend bij verscheidene leasingmaatschappijen en verzekeraars voor onderzoek naar motorschades alsook andere schades in de aandrijflijn. Bij dit soort expertises gebeurt er eerst een vaststelling van de beschikbare gegevens die los staan van de schade. Nadien wordt het voertuig visueel onderzocht volgens een systematisch stappenplan. Wanneer de schade is vastgesteld en het stappenplan doorlopen werd, bereiden wij de verderzetting van het onderzoek voor. Eventuele andere partijen worden aangeschreven indien hun betrokkenheid mogelijk van toepassing is. Bij de volgende stap zal een demontage gebeuren waarbij wij aanwezig zijn en alle vormen van tegensprekelijkheid garanderen. Na demontage kan er een conclusie gevormd worden: hoe de schade is opgetreden, wie eventueel aansprakelijk is of het een constructiefout betreft.

Plaats onderzoek, infrastructuur, problemen met motoren, turbo’s, versnellingsbakken, koppelingen en dergelijke, hiervoor hebben wij intern een aparte cel opgericht die als taak heeft de oorzaak van de technische schade te determineren en eventuele aansprakelijkheid te bepalen.

Bijkomend dienen wij op te merken dat de technische kennis van de onderzoekende expert in kwestie de belangrijkste factor is in een onderzoek dossier en dat het hierbij van fundamenteel belang is dat er een zeer vlotte samenwerking heerst tussen het uitvoerende expertisekantoor en de specifieke merkconstructeur.  J&V Services heeft op basis van jarenlange ervaring in deze materie een soepele houding van de merkconstructeurs bewerkstelligd, waarbij de vrijgave van gegevens zeer vlot verloopt. In geval er een deelname noodzakelijk is zij daar zeer soepel mee omgaan en wij op een zeer korte tijdspanne een gezamenlijk tegensprekelijk expertise kunnen beleggen.

Er zal een eindverslag worden opgesteld waarmee u als klant, verzekeraar of leasing maatschappij uw dossier en schade kan afhandelen.

Vragen? Contacteer ons

Vul ons contactformulier in voor al uw rollend materieel gerichte vragen. Onze medewerkers bieden u een passend antwoord.

J&V Services houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving).

Copyright © 2020 J&V Services. Alle rechten voorbehouden. Privacy en Cookies

Webdesign Webit